Tuesday, July 11, 2006
Chelsea Bun
Chelsea Bun
************
Bahan A (dibancuh)
250ml Susu UHT
4 sudu teh instant yeast
Bahan B
500gm high protien flour
80gm gula kastor
1 sudu teh garam
200gm butter
Filling
50gm butter (dicairkan)
200gm mix fruit / sultana
100gm brown sugar
honey
Cara2
1.Campurkan bahan B, gaul rata,
2. Masukkan bahan A dan uli selama 5 -10 minit hingga doh licin dan lembut
3. Tutup doh plastik - rest for 10 minute
4. canai dalam bentuk segiempat setebal 5mm
5.sapukan mentega cair dan taburkan mixfruit yang sudah digaul bersama
brown sugar.
6. Gulung dan potong 1 inch. Rest for 1 hour
7. Bakar pada suhu 190 selama 14-18 minit
8. sapukan hOney untuk glazing
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment